DŽENAZA r.ADNANA KONJHODŽIĆA (1964)

slika3naslov

„Smrt je bliža nego jaka oko vrata“,kaže životna mudrost i Svete knjige na osnovu iskustava drugih ljudi koji su bilježene hiljadama godina.

Tako je iznenadna smrt odnijela našeg Adnana u srijedu 05.10.2016.godine.Adnan se oprostio od nas iznenada i neočekivano.Mi nismo od njega,s obzirom na „nenadnu“ smrt i njegovo preseljenje na bolji svijet.

Adnan je bio „rod rođeni“ svojim najbližim,svim Ljubušacima,iako je rođeni Sarajlija.Ali kroz svoje dede i nene,roditelje(Dževada i Emicu rođ.Terzić) i ostalu rodbinu,Adnana smo smatrali svojim i našim Ljubušakom.

Ipak smo uspjeli upriličiti oproštaj s Adnanom,ali nakon što je njegova duša napustila naš svijet.Oproštaj se odvijao na mezarju Vlakovo uz veliko prisustvo rodbine, prijatelja i komšija iz Sarajeva,Ljubuškog i Ljubušaka koji žive u Sarajevu.

Kiša nije prestajala padati za vrijeme dženaze,vjerujemo da je bila znak žalosti,koja se svojim kapljicama pridružila suzama Adnanove porodice i rodbine.

Izgubili smo dostojanstvenog i dragog prijatelja,koji je u sebi imao nasljedne osobine svojih predaka:moral,odgovornost,čast,trud,rad…

Ono što se najviše cijenilo kod Adnana je ljubav-prema rodbini,prema djeci,prema čoku Konjhodžića,prema prijateljima,prema Ljubuškom,prema ribolovu,prema F.K.“Željezničar“ i prema  domovini-Bosni i Hercegovini.

Nedostajati će nam Adnanov osmijeh.

Osmjesi su jezik ljubavi.

Adnan nam je osmijesima slao poruke –LJUBAVI.

Svima.

Bez razlika koje postoje među ljudima.

Ljubusaci.com upućuju iskrene riječi saučešća obitelji Adnana Konjhodžića sa vjerom da će r.Adnan dobiti svoje mjesto ondje gdje vlada-LJUBAV-u Džennetu!

Kemal Mahić

slika1

slika2

slika3

slika4

slika5

slika6

slika7

slika8

slika9

slika10

slika11

slika12

1657 Posjeta 1 Posjeta danas