Premijera dokumentarnog filma “Potraga za sličnostima”

Objavljujemo poziv od “Udruge mladih Agape” na premijeru:

U petak, 22. rujna, u dvorani škole Marka Marulića u Ljubuškom u 19h održat će se premijera filma „Potraga za sličnostima“ redatelja Emira Kapetanovića, pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih Američkih država.
U radionicama su sudjelovali mladi iz 6 općina BiH, među kojima i učenici iz Gimnazije Ljubuški, te su, umjesto isticanja različitosti, pokušali pronaći sličnosti s mladima iz drugih sredina i drugih etničkih skupina u BiH.
Radionice su dokumentirane, a premijeru filma imamo priliku vidjeti ovaj petak. Podržimo naše mlade, povedite prijatelje, obitelj, poznanike i uživajte u ugodnoj filmskoj večeri!!

Nakon uspješno završenih radionica i interetničkog umjetničkog kampa u sklopu projekta Agenti interkulturalizma – „Potraga za sličnostima“, realiziranog od strane udruženja Magacin Kabare uz podršku United States Embassy to Bosnia and Herzegovina , produciran je istoimeni dokumentarni film u režiji Emir Kapetanovic

Kao svojevrsna kruna ovog projekta, film obuhvaća sve značajne trenutke sa održanih edukacija i radionica te prikazuje završne umjetničke radove, promišljanja i izjave mladih učesnika iz šest bh. gradova koji su svojim angažmanom u ovom projektu pokušali pomjeriti granice te, umjesto isticanja različitosti, pronaći sličnosti između pripadnika različitih etničkih skupina u BiH.

Premijerno prikazivanje filma „Potraga za sličnostima“ bit će upriličeno u petak, 22.09. u šest bh. gradova prema slijedećem rasporedu:

Doboj Jug, sala općine Doboj Jug u 19:00
Sanski Most, kino Sana u 19:00
Ljubuški, Dvorana Osnovne škole Marko Marulić u 19:00
Tomislavgrad, vijećnica Općinskog vijeća Tomislavgrad u 12:00
Lopare, Centar za Kulturu u 19:00
Ribnik, sala Opštine Ribnik u 13:00

Partneri Udruženja Magacin Kabare na ovom projektu su:
Sanski Most, CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM
Ribnik, JU “Kulturni centar Ribnik”
Doboj Jug, Udruženje Mladih Odraz
Ljubuški, Udruga mladih Agape
Lopare, Centar Za Kulturu Lopare
Tomislavgrad, Vijeće mladih Tomislavgrad

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.

Realizaciju ovog projekta dodatno su podržali: Ministarstvo kulure i sporta KS, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Jolie-Pitt fondacija

869 Posjeta 1 Posjeta danas