Ministrica Edita Đapo svečano otvorila Upravnu zgradu lokaliteta Kravica

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je svečano otvorila Upravnu zgradu na Kravici čime je završen prvi i najvažniji dio uređenja tog prelijepog lokaliteta.

Tom prigodom ministrica je istaknula kako je upravo Kravica  jedan svijetli primjer kako se lokalna zajednica treba zaštiti. Na koji način da razvija turizam, a da s druge strane čuva okoliš. Naglasila je kako je na otvaranje došla da ispromovira Kravicu kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija, ne samo u FBiH nego u cijeloj BiH, i čestita direktoru Parkova i načelniku općine na njihovom uspjehu i povezivanju lokalne zajednice s Kravicom. Izrazila je zadovoljstvo onim što je urađeno na Kravici a u što je Federalno ministarstvo okoliša i turizma uložilo 300 000 KM. Obećala je da će ministarstvo i dalje nastaviti pomagati projekt uređenja Kravice.

Nazočnima se obratio i v.d.direktor JP „Parkovi“ doo Ljubuški Vedran Markotić koji je posebno zahvalio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i ministrici Đapo koji su prepoznali potrebu da se pomogne urediti i zaštititi taj projekt, ali i načelniku općine Ljubuški Nevenku Barbariću bez kojeg bi, kako je rekao, to bilo teško ostvariti. Izrazio je posebno zadovoljstvo onim što je na Kravici urađeno u posljednje četiri godine kada se krenulo sa željom da se taj prostor oplemeni i zaštiti. Dodao je kako su u Parkovima planirali da ih u ovoj godini posjeti 200 000 turista, ali da već danas može reći da će prema dosadašnjim pokazateljima tu brojku premašiti. Naglasio je da ukupna vrijednost radova iznosi preko 400 000 KM, da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdvojilo 300 000, a ostatak Parkovi i Općina.

Okupljene je pozdravio i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić koji se, također, posebno zahvalio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i ministrici Đapo. Naglasio je da je turizam jedna od najvažnijih razvojnih mogućnosti općine Ljubuški. Najavio je da treba još puno ulagati ne samo u lokalitet Kravica već u cijeli tok rijeke Trebižat. Kao prioritete je naveo uređenje dijela šetnice uz rijeku Trebižat, izradu planske dokumentacije za južnu stranu pristupa autocesti, pješački most i poboljšanje ugostiteljske ponude.

Na kraju svečanosti Božji blagoslov na novotvorene prostorije i sve okupljene prigodnom molitvom zazvao je gvardijan Franjevačkog samostana na Humcu fra Dario Dodig.

Radio Ljubuski, Foto: RLJ i Ljportal

1112 Posjeta 1 Posjeta danas