Vatrogasci se u Ljubuškom 10 sati borili s požarom

Veliki požar jučer je izbio u mjestu Bučine u Ljubuškom, a ljubuškim vatrogascima u gašenju su pomogle i kolege iz Gruda, Širokog Brijega i Čitluka.

Kako se navodi u izvještaju Uprave civilne zaštite ZHŽ-a, vatrogasci su se skoro 10 sati borili s ovim požarom, gdje je na velikom prostoru gorila makija i nisko raslinje.

Vatrogasci su na intervenciju izašli u 12:50 sati, a gašenje je trajalo do 22:40 sati. Opožarena površina je oko 50.000 m².

Pored ljubuških vatrogasaca (8 vatrogasca s 3 vozila) na požarište su izašli širokobriješki vatrogasci (2 vatrogasca i 1 vozilo) grudski vatrogasci (2 vatrogasca i 1 vozilo) te zapovjednik vatrogasne postrojbe Čitluk sa zapovjednim vozilom. U pomoć su pristigli i pripadnici GSS Ljubuški kao i i članovi civilne zaštite iz Ljubuškog.

Čitavu noć su dežurali vatrogasci na požarištu.

Osim zbog ovog požara, ljubuški vatrogasci su jučer morali intervenirati i u Veljacima, gdje su u vremenu od 17:50 do 19:00 sati gasili vatru koja je zahvatila travu i nisko raslinje.

Opožarena površina je oko 1.000 m².

Gorjelo je jučer i u Širokom Brijegu. Kako navode u Civilnoj zaštiti, u vremenu od 19:50 do 22:00 sati, širokobriješki vatrogasci ( 2 vatrogasca i 1  vozilo ) su gasili požar u mjestu Trn iza Feala. Gorila je veća količina smilja i drugog otpada na divljoj deponiji – rudnička rupa. Vanjski plamen je ugašen ali je i dalje tinjalo te je policija dežurala čitavu noć.

Danas se planira teškom mehanizacijom deponija zatrpati zemljom.

Pogledajte fotogaleriju.

Radio Ljubuski objavio

.

1282 Posjeta 1 Posjeta danas