“BUGI“ U DOMOVINI

Nakon 13-godišnjeg izbivanja u Chicku(Kalifornija-USA) Suzana Bondža –„Bugi“(1972) je ponovo posjetila Ljubuški,Široki Brijeg,Mostar,Sarajevo,Derventu i Slavonski Brod(sestra).

Prijatelj je pronašao svoje prijatelje u navedenim gradovima na radost i zadovoljstvo njenih domaćina.

„Bugi“ je u Ljubuškom posjetila bivši „Zavod za vaspitanje ženske omladine“ koji se danas odaziva na ime „Dom penzionera“(na putu prema Čeveljuši).

Suzana „Bugi“ je u ovom Zavodu provela sedam(7) godina-(1986-1993).Tom prilikom je upoznala veliki broj ljubušaka i nije zaboravila jednu od svojih životnih epizoda.

Boravila je nakon izlaska iz Ljubuškog(1993) u Bedekovčini,Osnabrucku i konačno u Chicku(SAD).

Posebno je posjetila svoje profesore Miladu Orman u Mostaru i autora ovih redova u Sarajevu.

Među stvarima koje je ostavila 1993.godine bile su i dvije putne torbe koje je ostavila kod svoje rodbine u Širokom Brijegu.

Konačno ih je otvorila(1993-2018) i pronašla knjige,spomenare,ličnu poeziju i na kraju ugledala razglednicu Ljubuškog iz 1991.godine,koja se tada prodavala u PTT Ljubuški.

Poklonila je ovu razglednicu bivšem „razredniku“ i svim čitateljima portala ljubusaci.com i svim ljubusacima dobre volje.

Zato je emitiramo da je ne zaboravimo!

Posjetom svojim nastavnicima „Bugi“ je samo potvrdila da su Milada i Kemo „na pravom putu“ kada su izabrali rad sa djecom i učenicima kao svoje životno zanimanje.

Našoj „Bugi“ želimo sretne dane u Chicku blizu Smaje Fazlića,Elvire,Altijane,Mahić Harisa(Sufe) i drugih „zemljaka“ iz Bosne i Hercegovine.

BUGI – ALOHA!

Kemal Mahić

.

 

.

.

.

 

.

2138 Posjeta 1 Posjeta danas