Do kraja godine Ljubuški dobiva sportski centar vrijedan blizu milijun maraka

Do kraja godine Ljubuški će dobiti novi i moderan sportsko-rekreacijski centar s tribinama na otvorenom, uređenom zelenom površinom te parkiralištem. Centar se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole Marka Marulića, a sadržavat će teren za nogomet, rukomet, odbojku, tenis i košarku, piše Večernji list BiH.

Ukupna vanjska površina na kojoj se grade sportska igrališta, park i parkirališta, kako navode iz Općine Ljubuški, iznosi 6425 m2.

Vrijednost radova je blizu milijun KM, investitor je Općina Ljubuški, a Vlada Republike Hrvatske je za te radove izdvojila 600.000 kuna. Kroz gradnju ovog centra vodstvo Općine Ljubuški željelo je sport napraviti dostupnim svim svojim stanovnicima te će tako centar biti otvoren 24 sata, a njegovo korištenje besplatno.

Prema riječima Stanka Muse, savjetnika općinskog načelnika za općinski razvitak i kandidata za federalni Parlament na predstojećim izborima, izgradit će se igralište za odbojku 17 x 26 m, za tenis 36 x 18 m, za košarku 31 x 18 m te za mali nogomet i rukomet 24 x 44 m.

– Sva navedena igrališta zadovoljavaju svojim dimenzijama i zaštitnom zonom europske norme za navedene sportove – naglašava Musa. Svi tereni će biti presvučeni kvalitetnim podlogama te se ti radovi očekuju sredinom listopada. Musa ističe kako je projektom planirano djelomično zatvaranje igrališta zaštitnom ogradom od žičanog pletiva. Pokraj igrališta za nogomet i rukomet te između igrališta za tenis i košarku planirana je izgradnja tribina u tri visine. Musa dodaje kako su projektom planirane i svlačionice, međutim, na njihovu izgradnju će se malo pričekati.

– Riječ je o čvrstom objektu sa svim popratnim sadržajima u sklopu kojeg bi se nalazio određen broj svlačionica s tušem – navodi Musa. Kada je riječ o zelenoj površini, ona će biti uređena u park koji je izravno povezan s igralištem. U prostor parka uz drvored planirano je smještanje većeg broja klupa, betonskog amfiteatra i fontane. Važno je naglasiti kako će park biti izravno povezan s prostorom igrališta i imati pristup s postojećih ulica oko škole. Zbog svega navedenog, dosadašnji režim prometa se mijenja pa se prometnica iza OŠ Marka Marulića pretvara u jednosmjernu ulicu prilagođenu autobusnom prometu.

Sve će biti odgovarajuće osvijetljeno s 15 rasvjetnih tijela, a za igrališta je predviđeno 10 rasvjetnih tijela s reflektorima.

Vecernji list, Radio Ljubuski

778 Posjeta 1 Posjeta danas