NATO OTKRIVA ANTIBOSANSTVO

Pitam se protiv koga će ratovati te silno naoružane postrojbe hrvatske i srpske vojske i Policije Republike Srpske?!

Davno je od strane probosanskohercegovačkih snaga u Bosni i Hercegovini proklamiran put Bosne i Hercegovine prema NATO i euroatlantskim integracijama. I Predsjedništvo BiH je svojevremeno konstituiralo jasan, nedvosmislen stav i opredjeljenje za NATO put Bosne i Hercegovine. Važno je kazati da je odluku donijelo Predsjedništvo BiH u kojem je sjedio i jedan od čelnih ljudi Dodikovog SNSD-a, Nebojša Radmanović.

Danas, pak, Dodik predvodi anti NATO-vsku histeriju, ali ne samo to nego nastavlja dalje ponižavati  i negirati  Bosnu i Hercegovinu i njenu tisućugodišnju tradiciju postojanja?! Nastavlja to, nažalost, činiti u funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, nudeći neku vojnu neutralnost (čitaj: nezamjeranje Putinu i Rusiji!). Nismo toliko naivni da ne prozremo namjere Dodika i kamarile jadnih političkih mekušaca i popuzana oko njega. Jer, što bi značila vojna neutralnost BiH u situaciji kada se bosanskohercegovački susjedi ubrzano naoružavaju i to visokosofisticiranim najsuvremenijim oružjima, evidentno kršeći stavke Dejtonskog mirovnog ugovora. Poseban problem predstavlja dodatno naoružavanje policije manjeg bh. entiteta, koja na prvi pogled i to ne samo njihove specijalne jedinice, ne liči nego stvarno jeste Dodikova vojska. Pitam se protiv koga će ratovati te silno naoružane postrojbe hrvatske i srpske vojske i Policije Republike Srpske?!

Sve se ovo odigrava pred očima Vigenmarka i Incka, ali i zapovjedništva postrojbi NATO saveza na Balkanskom poluotoku.

Posljednji događaji u Banjaluci su pokazali šta je sve spremna uraditi Dodikova policija protiv sopstvenog naroda, na najbrutalniji način obračunavajući se sa neistomišljenicima. Istupi ministra sigurnosti Mektića dočekani su od bespogovornih Dodikovih sljedbenika prijetnjama strijeljanjem?! Eto, dokle smo došli. Pa, iako su verbalije u pitanju, više je nego grozna takva vrsta diskursa u političkom obraćanju.

Negiranje NATO puta i grubi obračuni sa neistomišljenicima u vlastitom narodu govore da zveckanje oružjem sa strane naših prvih susjeda nije nimalo naivno i da je evidentno upererno protiv Bošnjaka, ali i svih građana BiH koji misle svojom glavom.

Osporavanje NATO puta je, zorno da zornije ne može biti, antibosanstvo na djelu!

Tacno.net, Gradimir Gojer

899 Posjeta 1 Posjeta danas