Amel Tuka nakon fantastičnog uspjeha u Dohi: Ljudi, srebreni sam, hvala Bogu na svemu

“Ljudi, samo da vam se kratko javim! Ljudi, srebreni sam. Presretan sam. Hvala Bogu na svemu. Riječima ne mogu opisati osjećaje. Hvala vam i volim vas… Vaša podrška mi je bila vjetar u leđa”, napisao je Tuka.

Podsjetimo, Tuka je u finalu dionicu istrčao u vremenu od 1:43,47 što mu je najbolji rezultat u sezoni, a osvajanjem srebrene medalje ostvario je i najbolji rezultat u karijeri nakon bronze na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.
“Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati”, kazao je Tuka.
Istakao je kako se konačno vratio te da je dobro trenirao cijelu sezonu. Kaže kako je u Dohu došao da osvoji medalju te ističe kako je sretan što je u tome i uspio. Kaže da je ovo njegova druga velika medalja nakon Pekinga 2015.
“Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje”, dodao je Tuka.
955 Posjeta 1 Posjeta danas