Ovo su znakovi da jedete previše šećera

Gotovo svi volimo jesti šećer, iako znamo da može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Međutim, postoji obilje znakova koji mogu upućivati na pretjerivanje sa šećerom.

A kad jednom shvatite što ste tijelu učinili zbog šećera, slatke poslastice bit će puno manje privlačne. Ovo su neki od znakova upozorenja da unosite previše šećera:

Želja za šećerom i ugljikohidratima

Kad stalno žudite za šećerom i ugljikohidratima, trebali biste znati da imate ovisnost o šećeru. U ovom slučaju morate slijediti tretman detoksikacije kako biste se riješili viška šećera u svom tijelu.

Nedostatak energije i umor

Još jedan znak da ste ovisni o šećeru je stalan osjećaj umora bez određenog razloga. Iako vam šećer i ugljikohidrati daju privremeni poticaj, oni isisavaju energiju iz vašeg tijela. Ako ste uvijek umorni, čak i nakon što ste dobro spavali, možda unosite previše šećera.

Problemi sa stopalima i kožom

Prekomjerna konzumacija šećera može uzrokovati ekcem, akne i druge kožne probleme. To je zato što šećer može uzrokovati upalu u tijelu. Uklanjanje šećera iz prehrane može vam pomoći u rješavanju ovog problema. Prema S.S. Greenu, fizijatru iz New Yorka, glavni krivac za plantarni fasciitis je šećer, javlja Factaholics. Plantarni fasciitis je stanje koje uzrokuje bol u petama i stopalima. Umor i tamni krugovi ispod očiju također mogu biti uzrokovani pretjeranom konzumacijom šećera.

Povećana tjelesna težina

Ono što je važno imati na umu je da je previše šećera ekvivalentno previše kalorija. To je zato što šećer ne sadrži bjelančevine i vlakna. Inzulinska rezistencija i debljanje mogu biti uzrokovani pretjeranom proizvodnjom inzulina zbog prekomjernog unosa šećera.

Redovita gripa i prehlade

Ako redovito patite od gripe i prehlade, možda jedete previše šećera. Konzumiranjem previše šećera vaše se tijelo može manje učinkovito boriti protiv gripe i prehlade jer je vaš imunološki sustav oslabljen.

Ako osjetite bilo koji od gore navedenih simptoma, pokušajte što prije ograničiti unos šećera kako biste poboljšali svoje zdravlje i izbjegli brojne zdravstvene probleme.

/HMS/

Radio Ljubuski

1230 Posjeta 1 Posjeta danas