HERCEGOVINA-šesta turistička lokacija budućnosti

Hercegovina je turistička lokacija budućnosti,prema ocjenama uglednog svjetskog finansijskog časopisa Financial Times iz Londona,a Čapljina izdvojena kao najbolja investicijska destinacija u jugoistočnoj Evropi.

Centar za investicije i razvoj poduzetništva(CIRP) Mostar je prepoznao priliku za odličnom promocijom regije Hercegovine na svjetskom nivou,pripremio aplikaciju na objavljeni poziv FDI časopisa i dostavio sve potrebne informacije.

Investicijski stručnjaci i specijalisti analizirali su različite kriterije uključujući ekonomski potencijal,isplativost ulaganja,prijateljsko poslovno okruženje,te turističku aktivnost.

Na temelju toga specijalizirano izdanje časopisa Financial Times za promociju stranih ulaganja-FDI Magazin svrstao je regiju Hercegovine na 6.mjesto u kategoriji:“TOP 10 Turističkih lokacija budućnosti 2019.2020.“prema FDI strategiji.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama Hercegovine,ugodnoj klimi,obilju sunca i vode,naglašena je razvijenost svih oblika turizma,naročito avanturističkog budući se Hercegovina nalazi u srcu mega staze VIA DINARICA,dom je Hutovog blata i Parka prirode Blidinje.

Kao najbolja investicijska lokacija u Hercegovini izdvojena je Čapljina-ekološki urban grad s prirodnim ljepotama,rijetkim endemskim vrstama,mnoštvom lokacija koja morate posjetiti te vrhunskom gastronomijom.

 

Izvor:VISIT B&H,januar 2020;

791 Posjeta 1 Posjeta danas