U LJUBUŠKOM I U ZHŽ-U ZABRANJENO KRETANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije donio je zapovijed o zabrani kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHŽ-a, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica.

Za osobe koje trebaju dozvole zbog odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Ako osoba pruža skrb djeci ili starijim osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrepština, dozvolu će izdavati lokalni Stožer uz davanje potpisane izjave.

Zapovijed se primjenjuje od 11. travnja od 5 sati i vrijedi do daljnjeg.

Građani na ulicama / javnim prostorima moraju poštivati epidemiološke mjere održavanja tjelesnog razmaka od minimalno 1.5 metra i obavezno nositi maske, pamučne trake i slično.

S obzirom na povećan broj požara u posljednjim danima, Stožer civilne zaštite ZHŽ-a apelira na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Bolji Ljubuski

 

817 Posjeta 1 Posjeta danas