Vodopad Kravica: Turisti pitaju gdje se nalaze?!

Nepoznate osobe postavile su zastavu Republike Hrvatske na vodopad Kravica kod Ljubuškog koji je svojevremeno izabran među 20 najljepših mjesta u Evropi i, svakako, jedno od najljepših u Bosni i Hercegovini. Turisti se pitaju gdje se nalaze.

Međutim, kako smo mi majstori da u sve što je lijepo na određen način oskrnavimo, zloupotrijebimo ili umiješamo nepotrebnu politiku, tako se i “nepoznati genije” sjetio da neposredno uz vodopad kojeg snimaju turisti iz cijelog svijeta postavi državnu zastavu Republike Hrvatske!?

Na to su ukazali i domaći turisti koji su nastojanju da pomognu oporavku domaćih potencijala posjetili ovih dana Hercegovinu i spomenuti istinski biser prirode.

Neki od njih su se, kako saznajemo, obratili i domaćim institucijama, te pitaju je li ovdje cilj primitivno obilježavanje teritorija i zbunjivanje stranih turista koji će se upitati gdje se nalaze?

Kako bilo da neko postavi zastavu Bosne i Hercegovine na Plitvice i, na koncu, zašto uopće treba da stoji ikakva zastava ispred neke prirodne ljepote?

“Kao građanin ove zemlje vas molim da uklonite zastavu susjedne zemlje Hrvatske iz mog, našeg, parka prirode. Ako nećete postaviti zastavu naše zemlje, onda nemojte ni jedne”, napisao je jedan ogorčenih bh. turista institucijama u našoj zemlji.

 

Radio Sarajevo

(Po preporuci stalnog čitatelja)

1299 Posjeta 1 Posjeta danas