Staklena šetnica na Fortici iznad Mostara postala prava turistička atrakcija

Hercegovački skywalk

Da se radi o jedinstvenom mjestu koje već okuplja sve generacije uvjerili smo se prilikom posjete gdje smo razgovarali sa posjetiteljima punim doživljaja.

“Pogled je predivan”, “ovo je savršeno za fotografiranje”, samo su neki od komentara naših sagovornika, prilikom silaska sa staklene staze duge 35 i visoke 15 metara.

Oduševljena je i Anesa Drinjak koja je iz Sarajeva došla radi nove mostarske atrakcije.

“Osjećaj je fantastičan. Inače nemam strah od visine tako da nisam imala tremu. Sin je na mene izgleda i on je bio oduševljen, nije imao strah. Dosta je ljudi, slikali smo se, onda smo slikali i druge. Izgleda da je već običaj da se svi mijenjamo i slikamo, zaista je fantastično”, kaže Sarajka.

Drugi put će, govori nam, otići i na zip line, te pozvati i svoje prijatelje, jer ovo mjesto je kako kaže ona zaista prava atrakcija.

“Lijep je i sunčan dan već je puno ljudi i svi su oduševljeni. Ovo je fantastičan projekat i ja sam oduševljena. Iz Sarajeva sam došla baš radi ovoga”, kaže naša sagovornica.

Prvi put staklenom stazom iznad Mostara je prošetao i Mostarac Dragi Žujo koji nam kaže da je apsolutno uživao.

“Ovo je nova atrakcija i drago mi je da kao Mostarac imam gdje izaći i vidjeti grad u njegovoj ljepoti”, kaže nam Žujo. Posebno je radostan zbog velikog broja posjetitelja i proširenja turističke ponude u njegovom rodnom gradu.

“Mostar kao grad može ponuditi osim Starog mosta i starog grada još okolne ljepote, prije svega Rujište, Podveležje, Blagaj i ovo mjesto i nadamo se da će od ove godine krenuti bolje”, zaključio je Žujo.

Oduševljenje nije skrivala ni njegova sugrađanka Anamarija koja također vjeruje da će ovo doprinijeti razvoju turizma.

“Prekrasan je pogled, uživali smo i traži svoje zgrade po gradu”, sa smiješkom nam kaže ova Mostarka koja je danas uživala sa svojim društvo iznad rodnog grada.

Pored šetnje staklenom staze mnogi su uživali u ispijanju kafe s pogledom na Mostar okruženi suncem i pogledom na snježne vrhove planina, te fotografirali prirodne ljepote i bogate sadržaje Fortica.

Inicijator projekta je Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara koje već nekoliko godina radi na uređenju parka Fortica, a projekt staklene šetnice, odnosno vidikovca “Skywalk” čija je vrijednost oko 40 hiljada maraka, provodi uz financijsku podršku Grada Mostara i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH.

Predsjednik udruženja Đani Rahimić za Klix.ba kaže da je izuzetno zadovoljan velikim interesom za staklenu šetnicu, te da i mladencima postaje zanimljivo za prve fotografije.

Svečano otvaranje staklene šetnice planira se na proljeće, a ulaz se ne trenutno ne naplaćuje.

Klix.ba

 

 

 

1365 Posjeta 1 Posjeta danas