Ljubuški očekuju novi projekti vezani za katastarske i zemljišnoknjižne podatke

U zgradi Gradske uprave 21.01.2022 je održan sastanak vezan za usklađivanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka na području Grada Ljubuškog.

Gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednica Općinskog suda u Ljubuškom Ankica Čuljak, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović i njihovi suradnici razgovarali su o aktivnostima i projektima koji se izvode i planiraju realizirati na području Ljubuškog.

Bilo je riječi o projektu harmonizacije nekretnina (usklađivanje katastra i grunta), projektu uspostave Adresnog registra, projektu uspostave registra cijenu nekretnina i sl.

Gradonačelnik Markotić je zahvalio ravnatelju Obradoviću na projektima koje uspješno zajednički provode u Ljubuškom dodavši kako se veseli budućim aktivnostima usmjerenih dobrobiti zajednice.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su usuglašene i zajedničke aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Grada Ljubuškog te smjernice za implementaciju projekata u idućem razdoblju, kao što su instalacija komunalnih podzemnih uređaja (geodetske infrastrukture) i izrada Digitalnog arhiva.

Ljubuski.ba

Radio Ljubuski

https://ljubuski.ba/wp-content/uploads/IMG_5072.jpg
1155 Posjeta 1 Posjeta danas