Toni Čolina preuzima reprezentaciju BiH

Ivica Obrvan nije više izbornik rukometne reprezentacije BiH.

Dosadašnji izbornik BiH je naveo da suradnja više nije moguća, a priopćenje Metkovčana prenosimo u cjelosti nastavno kako slijedi:

“Nastavak suradnje s Rukometnim savezom BiH više nije moguć, kako zbog činjenice da ne ispunjavate svoje obaveze, ali i posebno nakon medijskih istupa proteklih dana od predsjednika RSBiH Umičevića. O tome će službeno vodstvo saveza kontaktirati moj odvjetnik. Želio bih zahvaliti navijačima, igračima na sjajnoj suradnji koju smo imali u proteklih godinu dana. Siguran sam da će nastaviti tamo gdje smo zajedno stali i nakon što smo izborili Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, uspješno završiti doigravanje za naredno Svjetsko prvenstvo. Takođe zahvaljujem cijelom stručnom timu koji je radio zajedno s mnom i davao cijelog sebe za dobro reprezentacije”, stoji u Obrvanovom pismu savezu.

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i donedavno prvi čovjek saveza u Sarajevu obratio se članovima Upravnog odbora povodom dopisa odvjetnika izbornika muške “A” reprezentacije Ivice Obrvana, u kojem je naveo da jednostrano raskida ugovor sa Savezom.

“Prvo želim da se osvrnem po pitanju raskida ugovora sa gospodinom Ivicom Obrvanom na samo tri dana prije kvalifikacija, i to na ovako ultimativan i drzak način, što dovoljno govori o njemu. Njegov ugovor je sporan u svakom smislu, potpisan je od strane gospodina Sinanovića i njegovih satelita, a koji Upravni odbor RS BiH nikada nije usvojio, neka ovo ko je sve zakuvao rješava i neka vadi “kestenje iz vatre”. Ne bježimo od duga, ali ne onog koji piše u ugovoru, te sam mišljenja da treba da damo našem odvjetniku da napravi protivtužbu. Ne slažem se sa mišljenjem gospodina Šahmana, jer je ugovor apsolutno sporan i nelegalan. Imamo Tonija Čolina koji je zadužen i neka on preuzme reprezentaciju, a tu je i Povjerenstvo koje je zaduženo za reprezentaciju”, kategoričan je bio Umičević.

Izvor: Ljportal.com

Radio Ljubuski

844 Posjeta 1 Posjeta danas