Ljubuški među najposjećenijim turističkim destinacijama u BiH

Potvrdila je to za Fenu federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, navodeći kako se program dodjele turističkih vaučera, kojim se građanima Federacije BiH sufinanciraju turistička putovanja unutar BiH, pokazao vrlo dobrim. , čime se pomaže cijelom turističkom sektoru.

– U tom smislu smatramo da ovaj program turističkih vodiča treba nastaviti, čak i u većim financijskim iznosima. No, izrada proračuna Federacije BiH za 2023. godinu još nije počela, pa vjerujemo da će o svemu navedenom odlučiti nova Vlada FBiH i novi federalni ministar okoliša i turizma – dodao je Đapo.

Na sve tri platforme eKupon”, “Citydeal flyfly travel” i “OdmoriuBiH” građanima je bilo dostupno 10.000 vaučera koji su preuzeti i u velikoj mjeri iskorišteni u rekordnom roku. Za ovu izravnu pomoć građanima, ali i sektoru turizma izdvojeno je dva milijuna KM iz federalnog proračuna.

Zahvaljujući tome, predstavnici navedenih platformi građanima su otvorili sve dostupne turističke ponude za odmor u Federaciji Bosne i Hercegovine.

– Svi korisnici turističkih vaučera zaista su imali ugodan boravak na prekrasnim turističkim destinacijama. Na destinaciji koju su odabrali proveli su nezaboravne trenutke. Najposjećenije destinacije bile su Sarajevo i okolina, Bihać, Jajce, Ljubuški, Mostar, Tuzla, Neum… – rekao je Nedim Lipa ispred platforme „OdmoriuBiH“.

Fena

517 Posjeta 1 Posjeta danas