Na sta se trose clanarine dzematlija?

Jutros su Tarik Mujanovic i Semso Germic priredili jos jedno iznenadjenje dzematlijama u Ljubuskom. Dvojica spomenutih su doveli zastitarsku agenciju “Delta” da sa zastitarima ove agencije postave kamere, da bi mogli nadzirati kada dzematlije dolaze da rade dzamiju i vjerovatno po starom dobrom obicaju da posalju ne njih policiju.
Godinama je ova dzamija bila ostavljena i osudjena na propadanje bas od Tarika,Semse i Mumina.
Dzamijska vrata su uvijek bila provaljena , uvijek obijana, ukraden joj i usisivac i sada kada su dzematlije ove dzamije sve dovele u red oni
kao “spasioci” postavljaju kamere da vide ko to radi oko dzamije a da njih nije pitao ?
Slike obijene dzamije, poslao nam je covjek koji je za potrebe knjige o dzamijama u Bosni i Hercegovini dosao u Ljubuski da slika dzamiju Zabljak. Ove slike su slikane 24.maja 2020.godine.
On ce ovo sve i posvjedociti. Prvo pitanje koje se postavlja nakon svega ovoga je ko je dao dopustenje Tariku i Semsi da narucuju Deltu i u cije ime sve to rade?
Do jucer su govorili kako nemaju para ni da plate vodu po haremima, a danas se od dzematskih clanarina unajmljuje sigurnosna agencija da postavlja kamere?
Od cijih para Semso  i Tarim hocete da placate te ljude?
Donedavno su vrata dzamije bila sirom otvorena i hodza je koristio metlu da ih zatvori a danas se gospodin bahati da dovodi sigurnosnu agenciju.
Da podsjetimo da izvrsni odbor Medzlisa Ljubuski nije legalan jer Skupstina nije odrzana vec 20 godina, niti je podnesen finansijski izvjestaj.
Tarik nema nikakvu funciju u odboru, i bespravno trosi novcana sredstva od clanarina dzematlija,on je 4 godine bio ”Sabornik” u Saboru Islamske Zajednice Bosne i Hercegovine i mandat mu je istekao.
Na laziranim izborima 02.12.2022.godine na toj funkciji zamijeniti ce ga njegova dva ahbaba Semso ef.Germic i Mumin Elezovic.
Ova trojka se samo rotira na svim funkcijama koje su prisvojili a koje pripadaju Bosnjacima Ljubuskog.
Na sve ove kriminalne radnje oko izbora, dzematlije su se obratile i Predsjedniku sabora Islamske zajednice gospodinu Edhemu Bicakcicu.
Bicakcicu smo dokumentovali da mu iz Ljubuskog dolaze dva nelegalna delagata.
Za nekoliko dana grupa dzematlija ce licno posjetiti i razgovarati sa Bicakcicem i uruciti dokaze o namjestanju izbora. Kada smo nakon izbora Semsi donijeli papire o neregularnostima na izborima on je hladnokrvno odgovorio:” ja nemam sa tim nista to je odgovornost predsjednika izborne komisije.” Da podsjetimo “njihov” stogodisnji predsjednik izborne komisije je Senad – Seno Konjhodzic koga su oni uvalili u ovaj belaj .”Delti” saopstavamo da ce im se dopisom obratiti legalno izbrani odbor dzemata Zabljak.

2040 Posjeta 1 Posjeta danas