U Ljubuskom opet saslusanja dzematlija u Mupu

Ovih dana u Ljubuskom su opet pocela policijska saslusanja dzematlija koji su pomagali da se u dzamiju u Zabljak unese tepih.
Policijsko isljedjivanje Bosnjaka dogadja se u tisini.Pripadnici Mupa rade svoj posao po prijavi Mumina Elezovica, Semse ef. Germica i Tarika Mujanovica.
Do sada je 5-6 gradjana dalo svoje izjave u svojstvu svjedoka.
“Ljubuska trojka” prije svoje konacne smjene ili protjerivanja sa funkcija koje su uzurpirali, trazi nacina da pokaze “ svoju vlast” i
da jos jednom demonstrira silu. U policiji imaju formirana dva slucaja: “ slucaj Gozulj” i “ “slucaj Zabljak”.
Slucaj Gozulj je nastao kada je Semso ef. Germic nagovorio Senada Konjhodzica ( Seno Derva) da pozove 112 i prijavi obijanje i devastaciju dzamije,
iako je efendija znao da stolari trebaju doci da skinu stare mafile za zene i da namontiraju nove.
Samo 5 metara od dzamije donesena je nova lamperija, koja je ostala tu do dana danasnjeg.
U svom bolesnom mozgu odlucio je svjesno da od svega napravi “ slucaj” i da se proba svetiti dzematlijama koji su obnovili dzamiju Gozulj.
Efendija Semso i Mumin Elezovic,njegova lijeva ruka ,bili su o svemu upoznati i sa istim stolarima su u par navrata pili kafu.
O tome su stolari u svojoj izjavi Mupu i svjedocili. Svi akteri slucaja “ Gozulj” su dali izjave, a policijski organi su korektno uradili svoj posao.
Sva dokumentacija upucena je u Zupanijsko tuzilastvo gdje ce se odluciti da li ce se slucaj odbaciti ili ce biti podignuta optuznica.
Nakon Gozulja “ nasa trojka” krece u obracun i sa ostatkom dzematlija i Mumin Elezovic ponovo policiji prijavljiva
“ provalu u dzamiju Zabljak” i unosenje tepiha. To je bilo vrijeme kada se unosio tepih i kada je preko 40 dzematlija i muskaraca i zena pomagalo oko njegovog unosenja .
Policijski organi taj dan na parkingu dzamije zaticu Sulejmana Kadragica i Samira Omerhodzica i od njih uzimaju izjave u svojstvu svjedoka.
Muminovi, Tarikovi i hodzini advokati tuze Sulu i Samira za provaljivanje dzamije i navode da su privedeni od strane policije sto je velika laz.
U optuznici se trazi, pazite sad apsurda, da se baci novi tepih koji je zajednicu kostao 7.600 km, a da se vrati stari koji se davno ubudjavio i ukojem su radi vlage crvi napravili leglo. Pogledajte pazljivo prilozenu  sliku tepiha! Osim tepiha trojka trazi 5100 km radi ostecenja dzamije?!
O kakvim ostecenjima se radi nikom jasno nije, znamo da im novaca treba, ali nije nikom jasno sta je osteceno?
Na kraju kad razbojnik provaljuje u neki objekat namjera mu je ili vandalizam ili kradja. U slucaju Zabljacke dzamije provale nije bilo i namjera dzematlija dzemata Zabljak je bila zamijeniti stari istroseni
tepih sa novim. A uzgred treba napomenuti da niko nije provaljivao vrata, vec su bila otkljucana.
Jedina provala kojoj smo svjedocili i javno je snimili ovdje na nasoj stranici je pocinjena bezocno i sramno od strane predsjednika
medzlisa Mumina Elezovica. Snimak je javan i moze se pogledati na nasoj stranici. Dakle,
to je jedina dokumentovana i dokazana provala u zabljacku dzamiju. Dzematlije dzemata Zabljak obracale su se za pomoc muftijstvu mostarskom,
pisali smo predsjedniku Sabora IZ, vakufskoj direkciji, isli smo po pravdu u Rijaset,
slali mailove na rijasetove urede, a neki dan pisali smo licno i uvazenom Reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazovicu.
I nadamo se da ce licno on pomoci Bosnjacima Ljubuskog.

Crvi napravili leglo od vlage na starom tepihu. Ovo Mumin i efendija hoce da vrte u dzamiju a da bace novu prostirku?! Slucaj za psihijatrijska promatranja…

2223 Posjeta 3 Posjeta danas