Otvoreno pismo reisu Huseinu ef.Kavazovicu

Uvazeni reis efendija Kavazovicu,

Esselamu alejkum!

Obracamo Vam se povodom nemilih dogadjaja u medzlisu Ljubuski i nadamo se da cete odgovoriti i adekvatno reagovati. O samim dogadjanjima ste vjerovatno upoznati, pa necemo o tome puno ni pisati.Ima sve transparentno i javno na stranici Ljubusaci.com.

Ono sto hocemo da kazemo je da je stanje napeto i neizdrzivo. Trojica neformalnih gradjana su se proglasila medzlisom i citavu nasu malu muslimansku zajednicu drze u sahu.

Vi znate da su dzamije zakljucali i zakatancili.

Vi znate da su dvojicu cestitih dzematlija tuzili, jer su, izmedju ostalih, ucestvovali u postavljanju novog tepiha u dzamiji( koji apsurd).

Vi znate i za sve malverzacije koje su se od pocetka dogadjale sa ovom trojicom uzurpatora.

Vi znate da je protiv Semse ef. Germica podnesena peticija  dzematlija za njegovo razrjesenje u muftijstvu mostarskom. Vi znate da muftijstvo ne reaguje na nase apele za dijalog i saradnju.

Vi znate da su dzematlije privodjene i ispitivane u policiji samo zato sto su svojim novcem i trudom na Allahovom putu renovirali Allahove kuce.

Ono sto ne znate, a o cemu mi dzematlije  hocemo da Vas obavijestimo je sljedece:

Dzematlije Ljubuskog su nakon ove planetarne nepravde i lopovluka koji se radi, postali jedna kompaktna grupa koja je odlucna da se do kraja izbori protiv diktature ove trojice neformalnih, koji su nam preuzeli medzlis.

Vi ne znate da mi zelimo slobodno da ulazimo u nase dzamije i obavljamo molitvu i ne znate da taj zahtjev ima 99% dzematlija u ovom gradu.Vi ne znate da je nase strpljenje doslo kraju i da cemo morati nakon ovolikih ponizenja i blamaza na koje niko od odgovornih iz IZ ne reaguje, morati preduzeti nepopularne, ali legitimne daljnje mjere .

 

Nadamo se Vasem razumijevanju i nadam se da Vasom sutnjom necete doprinijeti daljnoj eskalaciji situacije.

Sramota je da potomci uglednih Ljubuskih porodica kao sirocad sjede pred ljubuskim zakljucanim dzamijama. Tu su clanovi porodica: Lalica, Mahica, Anadolaca,Maksica, Musica, Niksica, Dizdarevica,Tancica, Omerhodzica, Konjhodzica, Alendara… Pa i cuveni i nadaleko poznat doktor Nihad Sadikovic, ciji su preci poznati i po ilumu i po ljekarstvu, kao siroce sjedi pred dzamijom gdje su njegovi preci bili cuvena ulema svog vremena.

Ovo je planetarna sramota. Nasi zahtjevi su jednostavni:

  • smjena nelegalnog izvrsnog odbora medzlisa Ljubuski
  • smjena Semse ef Germica,
  • odrzavanje skupstine i fer izbora

Ne trazimo ni mnogo ni nemoguce. Ova diktatura trojice neformalnih gradjana koji su uzurpirali medzlis traje vec dvadeset godina Molimo Vas da adekvatno reagujete i podrzite nas na putu donosenja pravednog rjesenja.

 

Mahsus selam

Dzematlije Ljubuskog

 

 

 

 

 

 

 

 

1433 Posjeta 1 Posjeta danas