U Knjižnici Ljubuški otvorena izložba slika Biserke Kadragić, Mirjane Boras i Silvane Dugandžić

U Knjižnici Ljubuški svečano je otvorena skupna izložba slika Biserke Seke Kadragić, Mirjane Boras i Silvane Dugandžić.

Nazočne ljubitelje umjetnosti, uime organizatora JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na izložbeni postav dao je prof. Jure Paponja.

„Kao što možete vidjeti iz priloženog slikarice su se predstavile s većim brojem ulja i akrila na platnu koji su nastali kroz proteklih nekoliko godina. Naslikani motivi obuhvaćaju portrete, mrtve prirode, pejzaže i marine. Važno je istaknuti da su njihovi prvi slikarski koraci započeli baš u Gradskoj knjižnici Ljubuški gdje su kao sudionice tečajeva crtanja i slikanja stekle znanja o različitim likovnim tehnikama. Nastavljajući njegovati svoj hobi i ulažući mnogo vremena i ljubavi u svoj rad autorice su stvorile dovoljan broj slika za realizaciju vlastite izložbe – na čemu im ovom prigodom čestitam“, istaknuo je, među ostalim, prof. Paponja, koji je ujedno i otvorio izložbu.

Na koncu su se nazočnima obratile slikarice zahvalivši organizatorima i svima koji su svojom nazočnošću uveličali otvaranje njihove prve izložbe slika.

Izložba ostaje otvorena do 6. travnja, a posjetitelji je mogu vidjeti u radnom vremenu knjižnice – radnim danom od 7 do 19 sati te subotom od 8 do 12 sati.

ljportal

711 Posjeta 4 Posjeta danas