Ispovijest Semira Tuce: Grad, ljudi, Neretva i Velež

Semir Tuce je ostao upisan u Veležovu historiju kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Bio je idol brojnim generacijama hercegovačke djece, upravo zbog ljepote fudbala koju samo majstori poput njega znaju donijeti na fudbalske terene.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih fudbalera Jugoslavije, i tražili su ga najbolji klubovi u tadašnjoj ligi. Partizan je bio prvi favorit za njegovo dovođenje, a on je tada, u oktobru 1986. godine dao intervju za magazin ”Ven” na čijoj je naslovnoj stranici bila njegova slika:

”Mi se teško odvajamo od Mostara, Vežu nas grad, ljudi, Neretva, Velež. Što da krijem, mene su zvali Partizan, Dinamo i Hajduk, nudili bogatstvo, a ja sam potpisao lani ugovor sa Veležom za mnogo manje pare. Hajde jadan, nije sve ni u parama, ima i drugih ljepota…”- istakao je Tuce.

 

 

Ovaj intervju je možda i jedan od najpoznatijih koji je dao u svojoj karijeri, a upravo je o njegovom fudbalskom talentu bilo dosta govora. Semir je uvijek bio iskren, pa je rekao kako ga driblingu nikada niko nije učio:

”Driblingu me niko nije učio. To sam naučio na asfaltu kada sam počeo da igram fudbal u Rudarskoj ulici s rajom. Tu gdje sam i rođen. Onda su me zapazili na jednom turniru mostarskih mahala i doveli u Velež…”

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

2634 Posjeta 1 Posjeta danas