Apel 65-godišnje Ljubušanke Minke Lalić: “Živim na rubu egzistencije, pomozite mi!”

minka-lalic

Preneseno sa “Radio Ljubuski”:

U Mjesnoj zajednici Ljubuški 3 evidentirano je 11 osoba koje žive u  teškim uvjetima. Među njima je i 65-godišnja Minka Lalić, trenutno nastanjena u naselju Žabljak.

Vidno narušenog zdravlja i bez ikakvih primanja, osim socijalne pomoći koju dobiva u vrlo malom iznosu, primorana je obratiti se svojim sugrađanima kako bi pronašla izlaz iz krizne životne situacije.

 

Potrebna hrana, odjeća…

„Što da vam kažem. Vidite i sami u kakvim uvjetima živim. Mjesečna primanja mi nisu dovoljna ni za lijekove, a kamoli za nešto drugo. Sama sam, bespomoćna…“, kazala nam je Minka.

Na svu sreću, u pomoć joj je priskočio Hasan Mušić, tajnik MZ Ljubuški 3 te još nekoliko humanih ljudi koji joj pružaju pomoć u vidu hrane, odjeće, higijenskih potrepština…

Minka, nažalost, nije u mogućnosti kupiti ni drva za ogrjev, televizor, hladnjak… A sve to joj je i više nego potrebno.

„Neizmjerno sam zahvalna i na najmanjoj sitnici koju mi netko pokloni. Živim na rubu egzistencije, pa mi je svaka pomoć dobro došla. Osobito bi mi bilo drago ako bi se našla kakva dobra duša koja bi mi pomogla s nabavom ogrjeva“, istaknula je naša sugovornica.

 

Jednokratna pomoć

 

Od Hasana Mušića doznali smo kako je ispred  MZ upućen zahtjev za jednokratnu pomoć, što je odobrio  općinski načelnik Nevenko Barbarić u dogovoru s Jozom Barišićem, ravnateljem Centra za socijalni rad u Ljubuškom.

„Nailazimo na korektnu suradnju s načelnikom te ostalim vodećim ljudima s područja općine Ljubuški. Svi pomažu koliko mogu, no da bi se Minki osigurao život dostojan čovjeka, smatram da je neophodna pomoć i naših sugrađana. Mjesna zajednica, također, pomaže koliko može, što znači da nije prepuštena sama sebi“, rekao je Mušić.

Svi koji žele pomoći Minki i pokazati svoju humanost i solidarnost mogu se obratiti izravno na kontakt telefon: 063 – 104 – 697.

 

Piše: Antonela Marinović Musa, dogadjaji@dnevni-list.ba, Radio Ljubuski

 

Napomena admina: portal ljubusaci.com nije pokrenuo akciju, ali ko zeli pomoci naci ce nacin, najbolje se obratiti direktno Minki

1307 Posjeta 2 Posjeta danas