Mate Herceg pobjednik druge pjesničke večeri srednjoškolaca u Ljubuškom

Mate Herceg, učenik 3. razreda ljubuške Gimnazije pobjednik je druge pjesničke večeri srednjoškolaca pod nazivom „Ljubuški u meni pjesma“ koja je na Valentinovo održana u Knjižnici Ljubuški.

 

Kako je pojasnio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, oni su ovu manifestaciju organizirali u sklopu obilježavanja i proslave Dana Općine.

– Budući da obilježavanju Dana općine Ljubuški prethode brojne svečanosti i programi, svoj obol odlučili smo dati i u Knjižnici Ljubuški organiziranjem pjesničke večeri srednjoškolaca –  rekao je Vizentaner.

 

Pjesnička večer je bila prilika za brojne mlade Ljubušake stati pred mnogobrojnu publiku i čitati svoju poeziju, a profesor Mate Grbavac ih je sve ohrabrio i zamolio da se nastave baviti pisanjem. Zaželio im je da u budućnosti izdaju i svoje knjige.

 

Za najbolju pjesmu je na kraju proglašena pjesma ljubuškog gimnazijalca Mate Hercega, koji je za Radio Ljubuški rekao kako poeziju piše za sebe, te da svoje pjesme šalje na natječaje, a ovo mu je bila prva prilika čitati svoju poeziju pred publikom.

 

Nagradu mu je uručio načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić, a večer su glazbenim nastupom uljepšali Ana Buntić i Sara Dedić koje su izvele pjesmu Ljubuški pokojnog Martina Pere Borasa, Mihaela Matić i Katarina Mikulić koje su izvele duo na klaviru, te Pavle Pavićević i Ivana Petrušić koji su na kraju programa izrecitirale Malu kavanu Dobriše Cesarića.

 

Pored Mate Hercega, nagrađeni su bili i Amina Košarić, učenica 1. razreda SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški, autorica drugoplasirane pjesme, te Marta Raše, učenica 4. razreda Gimnazije Ljubuški, autorica trećeplasirane pjesme.

Nakon Ljilje Pehar, na pozornicu je stupio i Mate Herceg koji je izveo svoju, kasnije će se ispostaviti pobjedničku pjesmu pod nazivom “Ljubuški, pjesma u meni”.

Pjesmom pod nazivom “Rodnom kraju” predstavila se i Amina Košarić. I njena izvedba je izmamila pljesak publike.

Elmedin Gujić, učenik 1. razreda pred publikom je recitirao svoju pjesmu pod nazivom Ljubuški. Slušatelji su ga nagradili pljeskom.

Ivan Herceg / Radio Ljubuski

 

2185 Posjeta 1 Posjeta danas