Uređuje se dio ulice pokraj kina u Ljubuškom

Prije nekoliko mjeseci počeli su radovi na obnovi zgrade kina u Ljubuškom. To je veoma važan posao koji su Ljubušaci sa zadovoljstvom i odobravanjem dočekali i nakon što se on završi Ljubuški će dobiti odgovarajući prostor i mjesto za različite kulturne potrebe.

 

Radovi

Međutim, osim zgrade kina potrebno je urediti i okolni prostor kako bi slika bila potpuna, a potkraj prošlog tjedna počelo se i na tome raditi. Naime, počelo je uređenje dijela ulice u Ljubuškom u kojoj se kino nalazi. Zatekli smo radnike i majstore poduzeća Putovi Grude, kako odvoze zemlju i razmjeraju budući sadržaj, odnosno dijelove ulice koji će se izgraditi. Zemlja se kopa i odvozi s rubnog dijela parka jer će se ulica znatno proširiti u odnosu na sadašnje stanje.

 

– Postojeći asfaltni nogostup se diže, izgradit će se parkirališna mjesta, zatim veliki cestovni ivičnjak, razdjelna zelena površina i nogostup. I nogostup u blizini zgrade ljubuškoga kina, odnosno u obližnjoj ulici kao i razdjelna zelena površina bit će široki po dva metra, a nogostup će biti prekriven “semmelrock” kockom, istom onom koja je postavljena na nogostup od zgrade kina do UniCredit banke i dalje u toj ulici koja ide od zgrade Općine prema zgradi Agrama.

 

Na spomenutome dijelu Ljubuškog postavit će se i ulična rasvjeta, točnije tri rasvjetna tijela, a sve to će biti u dužini 55 metara, točnije koliko iznosi širina parka – objašnjava radove na uređenju zgrade kina, odnosno ulice i okoliša pokraj zgrade ljubuškoga kina, šef gradilišta, građevinski tehničar Alen Ćutuk, zaposlenik poduzeća Putovi Grude.

 

Park

Razdjelna zelena površina će biti zasijana travom i ukrašena drvoredom, a kolnik će se prekriti novim asfaltnim slojem.

 

Dobit će se oko 20 parkirališnih mjesta i ona neće biti vezana uz potrebe kina nego će biti sastavni dio gradskog parkirališnog prostora.

 

Svi radovi u okolici zgrade ljubuškoga kina trebali bi biti gotovi za dva tjedna. Ovim će se zaokružiti ukupna slika toga dijela Ljubuškog koji na veliko zadovoljstvo građana krasi prelijepi park, a dodatno će ga uljepšati i zgrada kina kada obnova bude u cijelosti završena.

 

Piše: Ivan Kaleb / Večernji list

Radio Ljubuski

1091 Posjeta 2 Posjeta danas