Imam Šemso Germić u posjeti Norveškoj

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški ef. Hadži Šemso Germić posjetio je Norvešku ovih dana. U organizaciji i uz podršku Islamske zajednice bošnjaka u Norveškoj, ef. Šemso je posjetio više gradova u Norveškoj, Oslo, Trondheim, Sandefjord, Sarpsborg i Brattvåg.

Prisustvovali smo predavanju koje je ef. Šemso održao u Sandefjordu. U nadahnutom govoru, pun emocija i radosti susreta sa bošnjacima na dalekom sjeveru, efendija se obratio velikom broju bošnjaka koji su pristigli iz okolnih mjesta. Ef. Šemso je istakao važnost očuvanja tradicije i identiteta uprkos svim izazovima kojima su izloženi naši sugrađani u dijaspori. Takođe je naglasio da je veza sa rodnim krajem isto toliko važna, kao i očuvanje baštine. Ujedno je napomenuo da su druženja, sijela, razgovori i uzajamna pomoć neophodni na tom putu.

Ef. Šemso se zahvalio džematlijama u Ljubuškom i ljubušacima u dijaspori na svesrdnoj podršci u svim projektima Medžlisa Ljubuški, kao i na donacijama za projekte i za humanitarne akcije ugroženim sugrađanima svih nacionalnosti.

Naš Šemso je izložio kratki historijat Ljubuškog od davnih dana do današnjih zbivanja, kao i historijat Medžlisa Ljubuški.

Poželimo ef. Šemsi hajirli put i povratak svojim džematlijama i uspješan budući rad na razvoju naše zajednice, inšalah.

Foto: Fahro Konjhodžić, ef. Senaid Kobilica, glavni imam u Norveškoj, ef. Edin Mezit, Jasmina i Admir Fazlić, Mito

3451 Posjeta 1 Posjeta danas