Komemoracija na Krivodolu

U povodu 26-te godišnjice pogibije petorice ljubuških branitelja na Krivodolu je održan komemorativni skup na mjestu pogibije Ante Tolića, Žarka Miličevića, Nedjeljka Bandura, Slavka Macana i Adisa Mujanovića.

Nakon himne i minute šutnje članovi obitelji poginulih položili su vijence i zapalili svijeće, a nakon njih isto su učinili predstavnici općine Ljubuški, udruge proistekle iz Domovinskog rata, ministarstva branitelja i MUP-a, mještani Krivodola i IV radiško-probojske satnije kojoj su pripadala petorica poginulih branitelja.

Kraći molitveni obred predvodili su fra Dario Dodig, humački gvardijan, don Ljubo Planinić, župnik na Kruševu i fra Petar Ljubičić, svećenik na službi u Vitini. U ime Islamske zajednice Ljubuški par prigodnih i vjerom prožetih riječi uputio je Šemso ef. Germić, glavni ljubuški imam.

U ime IV radiško-probojske satnije na kraju se obratio Jozo Marić, jedan od zapovjednika te postrojbe koji je posebno „upro prstom“ u razjedinjenost kako naroda, tako i branitelja, lažne pukovnike i slično uz čvrsto obećanje da će, poginuli branitelji na Krivodolu zauvijek ostati nezaboravljeni.

Radio Ljubuski

 

1218 Posjeta 1 Posjeta danas