Od krumpira napravili robnu marku: Sav urod “Ljubuškog Ranog” uspješno prodali!

Poljoprivreda zadruga “Plodovi zemlje” prodala je sav krumpir koji su posadili ove godine.

“Ovogodišnjom sezonom smo jako zadovoljni. Urod je iznosio cca 6.000 tona, sve je prodano, cijena je zadovoljavajuća”, rekao je Ivan Primorac iz zadruge “Plodovi zemlje” iz Ljubuškog.

Brendiranje uspjelo

Ova Zadruga je svoj krumpir najprije brendirala, a kasnije i prodavala u pomno osmišljenim gajbama. Na taj način krumpir je izdvojen iz mase ranog krumpira nepoznatog porijekla poslaganog u hrpama u supermarketima.

“Brendiranje je dalo jako dobre rezultate, kupci su zadovoljni i bila je velika potražnja za “Ljubuškim ranim” krumpirom. To je potvrda pravog puta kojim treba ići BiH poljoprivreda”, rekao je Primorac.

Ljubuški rani krumpir je ove godine završio na trpezama u BIH, a sljedeće godine Zadruga ga planira prodavati izvan BiH.

“Zadruga je ove godine samostalno plasirala određenu količinu krumpira na BiH tržište, a od sljedeće godine planiramo samostalno plasirati krumpir i van granica BiH”, rekao je Primorac.

dv
Sljedeće godine planiraju krumpir prodavati van granica BiH

Jedinstven položaj daje specifičan okus plodovima

Poljoprivredna zadruga “Plodovi zemlje” iz Ljubuškog osnovana je 2011. godine i trenutno broji 187 udruženih poljoprivrednih proizvođača. Pored krumpira čiji je plod prvi na trpezama širom Bosne i Hercegovine, proizvode još i paradajz, mladi luk, bijeli luk, kupus i lubenicu.

Jedinstveni geografski položaj i klimatski uvjeti daju specifičan okus svim proizvodima pa su za krumpir Ljubuški Rani osigurali i certifikat o zaštiti oznake geografskog porijekla.

Da bi sve svoje proizvode mogli plasirati na lokalno, regionalno i svjetsko tržište, svi su članovi, preko zadruge, uredno zavedeni u fitosanitarni registar, piše Agroklub.ba.

Izvor: Agroklub.ba

Radio Ljubuski

 

850 Posjeta 1 Posjeta danas