Sarajlijama se u Ljubuškom nisu vidjele oči, ali su radili vrhunski

Nogometaši Sarajeva će dio svojih priprema odraditi i u Ljubuškom, na stadionu Babovac, gdje se Sarajevo priprema do četvrtka.

Na stadionu je u zadnje vrijeme česta djelomina magla, no protekle nedjelje je veći problem momčadi Husrefa Musemića predstavljala kiša koja je neprestano padala, pa su igrači i stručni stožer trening okončali u sumrak.

Ipak, nakon početnog razgibavanja i zagrijavanja četiri momčadi su igrale međusobno, a ritam i intenzitet nije usporio ni teži teren, koji bi, ne prestane li kiša, mogao postati neupotrebljiv sljedećih dana.

Odvojeno od ostatka momčadi radili su vratari kojima se oči nisu vidjele od blata, ali su odradili vrhunski trening.

Malobrojni novinari imali su priliku na pripremama prvi put u igri vidjeti tri nova igrača, među kojima i stopera Darka Lazića.

Radio Ljubuski

Kiša lije u Ljubuškom, ali to ne zanima igrače FK Sarajevo

Reporteri SportSport.ba na jutarnjem treningu bordo tima

Istinski potop danas vlada u Ljubuškom i ostalim dijelovima Hercegovine, kiša neprestano pada ali to fudbalere FK Sarajevo ne spriječava da rade punom parom.

Reporeteri SportSport.ba uvjerili su se da je atmosfera među igračima onakva kavom je opisuju fudbaleri. Iako su treninzi naporni, ne nedostaje šale, smijeha.

Igrači prema planu ujutro rade u dvije grpe u teretani, a popodne su na stadionu Babovac. Uvjerili smo se da ovdje imaju zaista vrhunske uslove kada je u pitanju smještaj i usluga u hotelu Bigeste, koji je potpuno restauriran u maju 2018. i izgleda zaista impozantno.

Jutros je nakon standardnih mjerenja trener Dženis Ćosić zadavao tempo igračima, dok je trener Husref Musemić pomno nadgledao i savjetovao svoje igrače:

“Sve što radite u vašem je interesu, bitno je izbjeći povrede jer znamo kakvi nas tereni očekuju kada počne sezona.”

Veznjak, a po potrebi i desni bek Sarajeva Anel Hebibović radio je s prvom grupom igrača, zajedno s Ahmetovićem, Rahmanovićem, Handžićem, Velkoskim, Tatarom…

“Pripreme protiču jako dobro. Uzimajući u obzir vremenske prilike mogu reći da imamo korektne uslove za rad i trenažni proces. U četvrtak nas očekuje prva kontrolna utakmica protiv ekipe Veleža, a zatim povratak u Sarajevo”, kazao je.

Ukoliko vremenski uslovi ne budu dozvoljavali, u prijevodu ako popusti inače solidna drenaža na stadionu Babovac, moguće je da dogovorena utakmica s Rođenim bude odigrana na terenu s plastičnom travom u Vrapčićima.

Što se novih igrača tiče, s ekipom rade Darko Lazić te Jahić i Crepaldi, a nije isključeno da se ekipi pridruži još neko ime o čemu brine koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić.

Sportsport.ba

.

.

 

1145 Posjeta 1 Posjeta danas