Na Krivodolu obilježena 27. godišnjica pogibije petorice ljubuških branitelja

Obilježavanje 27.obljetnice pogibije petorice ljubuških pripadnika HVO-a na krivodolu kod Mostara, Ante Tolića,Žarka Miličevića, Nedjeljka Bandura, Slavka Macana i Adisa Mujanovića započelo je minutom šutnje za sve poginule branitelje.

Nakon toga na spomen obilježje poginulim braniteljima položili su vijence i zapalili svijeće: članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rada, suborci iz IV radiško-probojske satnije, Vlade Županije ZH-e i pripadnici Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a HR HB-e iz Mostara.

Prigodnu službu riječi predvodio je fra Dario Dodig, gvardijan s Humca, a prigodnim se riječima zahvale i zazivom božjeg blagoslova obratio i glavni ljubuški imam Šemso ef. Germić.

U ime suboraca nazočnima se obratio Ivan Luburić „Ković“.

Ove godine na komemoraciju se odazvao veliki broj Ljubušaka i mještana Krivodola, kao i djece iz osnovnih škola s Kruševa i iz Ljubuškog sa svojim učiteljima Ivanom Lovrićem i Joškom Bebekom.

Nakon završetka službenog dijela domaćini, mještani Krivodola, pripremili su osvježavajuća pića za sve koji su pohodili mjesto pogibije naših branitelja, a organizator, Služba za branitelje grada Ljubuškog organizirala je zajednički ručak.

 

Radio Ljubuški, Mile Kraljević

 

1515 Posjeta 1 Posjeta danas