LJUBUŠKI – Omiljena destinacija paraglidera, “Bolji-Ljubuski”

Pored tvrđave hercega Stjepana nalazi se prekrasno paragliding uzletište, koje svakim danom posjećuje sve više letača iz okolnih mjesta i regije. Kako saznajemo od članova Paragliding kluba Ljubuški, u posjetu ovom gradu tijekom vikenda bili su letači iz Hrvatske, Austrije, Švicarske i Slovenije, a prije nekoliko dana i nekoliko njih iz Francuske.

„Vremenske prilike bile su pogodne za letenje pa smo našim gostima imali što pokazati, a i sami su se mogli uvjeriti u ljepote našeg kraja. Oduševljeni su čistom rijekom, Kravicom, dobrom hranom, ali i ljubaznošću domaćina“, kazali su za Bolji Ljubuški iz Paragliding kluba Ljubuški.

Godišnje u Ljubuškom, navode, ostvari se oko od 500 do 1.000 letova pa se s pravom može reći kako je ovaj sport postao jako popularan među Ljubušacima.

Kažimo i to kako je Paragliding klub Ljubuški službeno osnovan u siječnju 2016. godine, ali kao zajednica postoji još od 2014. godine. Klub je u jako kratkom roku ostvario zavidne rezultate, zahvaljujući profesionalnom pristupu i entuzijazmu svih članova. Trenutno broji oko 20 aktivnih pilota, koji neumorno rade na promicanju zrakoplovne kulture i unaprjeđenju paraglidinga u Bosni i Hercegovini.

Bolji Ljubuski

Pratite portal Bolji Ljubuski:

http://www.bolji-ljubuski.com/?fbclid=IwAR2-asteKuUth7TW9-mjmK75hAHU5CU44cg1kkX1GQHLny9S204BBneYaNU

 

paraglider2

paraglider4

paraglider7

Bolji Ljubuški

1397 Posjeta 1 Posjeta danas