Otvorena vrata srca

Evo jedne lijepe priče koju s radošću dijelim sa vama.

Ambasador Bosne I Hercegovine u Indoneziji Mehmed Halilović otvorio je vrata svog doma za dvojicu studenata medicine iz BiH i Srbije koji su zbog koronavirusa “zaglavili” na Baliju.

O tome je na svom Facebook profilu pisala Suzana Parađina-Škobo, čiji se sin Strahinja u ovoj teškoj situaciji zatekao na drugom kraju svijeta

 

Kako je navela, bez da mu je naloženo protokolima i propisima, ambasador BiH u Indoneziji pozvao je Strahinju i Srđana i otvario im vrata svoga stana

Status Suzane Parađina-Škobo prenosimo u cjelosti:

“Uz ogromne strahove koji su se ovih dana spustili na svijet, jedan daleko veći je kada u ovakva vremena, kada najviše treba, porodica nije na okupu, kada je neko tvoj tamo negdje, zbog zasluženih par dana odmora, ostao, i nema ga i ne znaš kada će doći.

Nakon što je moj sin Strahinja, budući doktor medicine, sa prijateljem Srđanom, također budućim doktorom medicine u ime čije porodice takođe pišem, ostao na ostrvu Bali zbog situacije sa virusom, naša agonija je počela. Zatvaranje aerodroma, hotela, prodavnica, dovele su ih do gotovo bezizlaznu situaciju. Nemjerljiv osjećaj panike, straha i nemoći, koji samo roditelji mogu razumjeti, ispunio nam je dane.

U mraku neizvjesnosti o evakuacionim letovima, u stalnom kontaktu sa Ambasadom Republike Srbije, dolazimo u kontakt sa Ambasadorom Bosne i Hercegovine, gospodinom Mehmedom Halilovićem, zbog koga i pišem ovih par redaka.

Bez da mu je naloženo protokolima i propisima, Ambasador BiH u Indoneziji poziva Strahinju i Srđana i otvara im vrata svoga stana. Da, gospodin Halilović, otvara vrata (i srce) svog privremenog doma u zemlji na drugom kraju svijeta, djeci koja nisu njegova, koju ne poznaje, da pomogne, da uradi ono što je toliko rijetko postalo u ova vremena, da gotovo i ne vjerujemo u takve ljude.

I nisu oni jedini kojima je gospodin Halilović pružio nadu, utjehu i pomoć.

Sada, kada se bliži mogućnost da Strahinja i Srđan dođu svojim domovima, moram odvojiti momenat da stanem, i da se zahvalim na čojstvu i ogromnom srcu gospodinu Haliloviću. Da Strahinja i Srđan dođu svojim kućama pomogla je i Ambasada Republike Srbije, ali ova otvorena vrata privremenog doma ambasadora BiH u Indoneziji Mehmeda Halilovića, se nikada neće zatvoriti, ni u srcima nas beskrajno zahvalnih roditelja, ni u srcima Srđana i Strahinje”,  napisala je Parađina-Škobo na Facebooku.

Izbor: Ahmed Mahić, zahvaljujemo se

Pura Ulun Danu Temple on lake Brataan

1046 Posjeta 1 Posjeta danas