Paraglajding u Ljubuškom – testirajte granice svoje hrabrosti

Dok mnogi osvježenje u toplim ljetnim danima pronalaze na kupalištima, neki svoj odmor žele provesti i aktivno.

Na jugu naše zemlje ponuda je šarolika – adrenalinski parkovi u Hercegovini nude različite aktivnosti.

Oni nešto smjeliji granice svoje hrabrosti testiraju u zraku. To im, među ostalim, nudi Paragliding klub Ljubuški.

Pogodan vjetar omogućuje uživanje u letu iznad Ljubuškog. Svaki dolazak na ovo poletište, nadomak kule hercega Stjepana, nova je avantura za ljubitelje paraglajdinga.

„Naša padina je položena tako da nam paše jugozapadni vjetar najviše, ali možemo polijetati i na jugu i na zapadu“, objašnjava Branimir Mandić, član Paragliding kluba Ljubuški.

U poslijepodnevnim satima, kada termika slabi, vjetar omogućuje ugodno jedrenje uz zalazak Sunca. Broj startova na poletištu iznad Ljubuškog je velik, što ovu ekipu stavlja u sam vrh u regiji.

„Na Balkanu je među 4 destinacije. Svi naši letovi se bilježe na zajednički konto na aplikaciji i naše poletište kraj kule Ljubuški ima dosta startova tijekom godine“, navodi Robert Hodžić, tajnik Paragliding kluba Ljubuški.

Članovi kluba postižu zavidne rezultate pronalazeći različite destinacije za let.

„Osjećaj je zaista predivan. Ja sam ove godine bio skoro na 4.000 metara poviše Prenja, to se jednostavno ne može opisati, taj kanjoin Drežnice“, priča Mandić.

Neopisiv je, kažu ovi piloti, i doživljaj u letu iznad grada. Uživaju u njemu brojni rektreativci i turisti. Klub ima registriran zračni prostor što omogućuje lako praćenje njihovih aktivnosti.

„Svi koji su u prolazu i bave se ovim sportom, kad uđu u aplikaciju, vide da se i tu nešto dešava i onda dođu. Imali smo prije dva dana Šveđane koji su tu letjeli“, dodaje Hodžić.

Blizina Starog grada Ljubuški ovom poletištu daje posebnu čar. Mjesto je prava oaza za sve ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom.

Izvor: Iks-portal.info

Radio Ljubuski

1317 Posjeta 1 Posjeta danas