Velež u drugom pretkolu Uefine Konferencijske lige

“Rođeni” su se plasirali u drugo pretkolo Uefine Konferencijske lige nakon što su u revanšu savladali sjevernoirski Coleraine 2:1. Identičan rezultat bio je i prije sedam dana na Grbavici.

Iako je Velež imao nekoliko dobrih prilika da postigne gol, domaći su u večerašnjoj utakmici poveli u 33. minuti preko Shevlina.

Nastavak donosi novu ofanzivu Veleža., a golovi Brandaa u 54. i Anđušića u 71. minuti susreta značili su prolazak dalje i nastavak evropskog sna.

Sljedeći protivnik Rođenima je AEK iz Atine. Prva utakmica igra se već za sedam dana, a Velež će Grke ugostiti u Sarajevu na Grbavici.

Druga dva bh predstavnika oprostila su se se od evropskih utakmica. Široki Brijeg je u revanš susretu u Skadru poražen od Vllaznia rezultatom 3:0 (ukupan rezultat 4:3 za Vllazaniju), dok su fudbaleri Sarajeva doživjeli šokantan poraz na domaćem terenu od 1:0 od moldavske ekipe Milsami.

Bakljada i pjesma navijača dočekala Veležovce na mostarskom aerodromu

Veliki uspjeh Rođenih navijači su proslavili vatrometom i bakljadama, a slavilo se do ranih jutarnjih sati.

Avion sa fudbalerima i stručnim štabom sletio je jutros u 6,15 sati na Aerodrom Mostar, gdje ih je, uz bakljadu, pjesmu i skandiranje, dočekalo stotinjak članova Kluba navijača Red Army.

821 Posjeta 1 Posjeta danas