TELEVIZIJSKI DOKUMENTARAC RASKRINKAO LAŽ: Incident u Potočarima iz 2015. bio je prvi u nizu insceniranih i izmišljenih atentata na Vučića u režiji policije Srbije!

U emisiji je prikazana izjava tadašnjeg ministra policije Stefanovića data dan uoči održavanja komemoracije žrtvama genocida u Potočarima na koju je bio najavljen dolazak Aleksandra Vučića, tadašnjeg predsjednika Vlade Srbije.

Napad na Aleksandra Vučića u Potočarima jedanaestog jula 1995.godine prvi je u seriji izmišljenih i insceniranih “atentata” i “pokušaja ubistva” aktuelnog predsjednika Srbije u režiji vrha srbijanske policije i obavještajnih službi! Ovo je zaključak autora i sugovornika u dokumentarnom filmu “Junaci doba zlog” emitiranom prije dvije večeri na televiziji N1 Srbije koja je posvećena liku i djeluNebojše Stefanovića, dugogodišnjeg ministra policije Srbije, sadašnjeg ministra odbrane susjedne države. Emisija je naslovljena”Nebojša Stefanović, zaštićeni svjedok iz Beograda”.

U emisiji je prikazana izjava tadašnjeg ministra policije Stefanovića data dan uoči održavanja komemoracije žrtvama genocida u Potočarima na koju je bio najavljen dolazak Aleksandra Vučića, tadašnjeg predsjednika Vlade Srbije.

Situacija je izuzetno složena i mi očekujemo veći broj ekstremista koji će biti prisutni tokom sutrašnjeg dana na komemoraciji u Srebrenici. Za neke već imamo potvrdu da se već nalaze na terenu, a za neke se očekuje da će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana tamo pristići.”

Kazao je to novinarima Stefanović u trenutku kada nijedna policijska niti sigurnosna agencija u BiH nije imala nikakva saznanja koja bi ukazivala na incidente narednog dana tokom komemoracije u Potočarima.

O ovom, kako autori dokumentarnog filma kažu, “prvom u nizu pokušaja traljavo insceniranih atentata na Vučića”, govorili su poznati beogradski novinari Vuk Cvijić i Stojan Drčelić, kao i advokat Sead Spahović.

Milan Dumanović, operativac uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, nekoliko mjeseci nakon incidenta u Potočarima svjedočio je u medijima da je zajedno sa velikim brojem kolega policajaca bio tajno upućen u Potočare. Prilikom ulaska u BiH data mu je akreditacija kakvu je imalo službeno obezbjeđenje skupa, organizatorima se predstavio kao novinar. Prema njegovim riječima, policija Srbije je podijelila 150 lažnih akreditacija pripadnicima navijačkih skupina i ekstremističkih organizacija iz Srbije. To je potvrdio iNebojša Trbović, inspektor MUP-a Srbije. I Dumanović i Trbović su odmah nakon istupa i medijima uhapšeni, suđenje još uvijek traje, a sugovornici u dokumentarcu posvećenom Nebojši Stefanoviću, novinari i advokati, otkrili su nezabilježene procesne “greške” i pritiske na sud i svjedoke od strane ministra policije.

Samo dan nakon incidenta u Potočarima ministar Nebojša Stefanović dao je izjavu kojom je, kako kažu autori dokumentarca, “oborio svjetski rekord u skoku u sebi u usta”.

“Da sam znao da će se takav slučaj desiti u Potočarima sa premijerom, da će se neko pukušati onako brutalno da ga ubije, poslao bih mnogo više policajaca”, rekao je isti čovjek koji je dan prije komemoracije tvrdio da ima sve informacije o “ekremistima” koji su već stigli i koji tek treba da stignu u Potočare sa ciljem izazivanja incidenata i sukoba!

N1, Slobodna Bosna

625 Posjeta 1 Posjeta danas