OŠ Tina Ujevića Vitina dio projekta „ Misli o prirodi!“

Osnovna škola Tina Ujevića Vitina je od mjeseca ožujka 2021. godine dio projekta  „ Misli o prirodi!“ za koncept Eko škole koji implementira CPCD na području cijele Bosne i Hercegovine, uz financijsku podršku donatora projekta; Švedske. Kroz ovaj projekt u nastavni plan i program velikog broja predmeta, ugrađene su ekološke teme koje  propagiraju  razvijanje što veće ekološke svijesti učenika i njihov osobni doprinos očuvanju naše planete.

Osim toga, škola je dobila 12 led rasvjetnih tijela, 12 štednih slavina, po 5 korpi za otpatke i klupa za sjedenje. Također, u tijeku je postavljanje eko stazice i sadnja biljaka u školskom dvorištu. Cijeli projekt vrijedi 6.000,00 KM. Nakon završetka projekta slijedi nam proces certifikacije za stjecanje naziva Eko škole, čemu se iskreno nadamo.

Uz materijale koji smo dobili ovom projektu u njegovoj konačnoj provedbi pomogli su i Parkovi d.d. potrebnom mehanizacijom i još nekim dodatnim materijalima.

Naš cilj je dobivanje certifikata Eko škole, ali ako to i ne uspijemo, rezultati će biti vidljivi što oni materijalni, ali i oni nevidljivi i nemjerljivi – povećana ekološka svijest, upoznavanje novih znanja o recikliranju, selekciji otpada, prirodnoj raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, uštedi energije i malom, ali jakom važnom doprinosu svakog pojedinca u svakodnevnim životnim situacijama.

Ljportal

Autor: Osnovna škola Tina Ujevića Vitina

 

924 Posjeta 1 Posjeta danas