ŠTA ĆE NAM OVAKVO TUŽILAŠTVO BiH: Nisu podigli niti jednu optužnicu za najdužu opsadu, Sarajeva i 1.600 ubijene djece, ali imaju obraza podići za Dobrovoljačku

Kako je moguće da se po treći puta podiže dva puta odbijena optužnica za “Dobrovoljačku”, kao da je bosanska vojska Beograd držala pod opsadom 1.425 dana i noći, a ne srpsko-četnička vojska Sarajevo? Imaju li Sarajlije hrabrosti da ustanu protiv ove srpsko-kosovske gebbelštine, koja zaudara nepodošljivim smradom na Ćosićeve krvoloćne laži? Ako bude i dalje šutilo na ove i ovakve provokacije, kao što je “Dobrovoljačka”, onda Sarajevo nema ni ponosa, ni časti, ni slobode.

NARODE MOJ, IPAK JE MOGUĆE
Nema ni jedne, ama baš ni jedne, optužnice za hiljadu/tisuću četiri stotine i dvadeset pet (1425) dana i noći opsade grada Sarajeva, dok srpska beogradska propaganda po treći puta podiže opužnicu za slučaj “Dobrovoljačka” iako je otptužnica za taj  slučaj dva puta pravosnažno odbijena u Haagu i na domaćem bosanskom pravosudju!
Pitam ponosne Sarajlije kako će dočekati tridestu godišnjicu od snajperisanja i granatiranja svog grada bez ijedne podignute optužnice protiv snajperista i granatdžija, čija imena su poznata bosanskom tužilaštvu?
Imaju li Sarajlije hrabrosti da ustanu protiv ove srpsko-kosovske gebbelštine, koja zaudara nepodošljivim smradom na Ćosićeve krvoloćne laži?
Ima li iko obraza u ovom gradu  da u aprilu, na tridesetu godišnjicu opsade europskog Jerusalema, izađe pred jedanaest hiljada/tisuća (11.000) ubijenih Sarajlija i hiljadu/tisuću i šesto (1.600) ubijene sarajevske djece bez prozivke imenom i prezimenom srpskih snajperista i granatdžija, koji su ovaj grad držali pod opsadom 1.425 dana i noći u mraku bez struje, vode, zraka i mirnog sna?
Kako je moguće da Beograd po treći puta podiže dva puta odbijenu optužnicu za “Dobrovoljačku”, kao da je bosanska vojska Beograd držala pod opsadom 1.425 dana i noći, a ne srpsko-četnička vojska Sarajevo?
Ima li Sarajevo svoju glavu, svoj duh, svoj um, svoje srce, svoju dušu, svoj obraz, svoj ponos, svoju čast i slobodu?
Ako bude i dalje šutilo na ove i ovakve provokacije, kao što je “Dobrovoljačka”, onda Sarajevo nema ni ponosa, ni časti, ni slobode!
Onda Sarajevo nije ono što je oduvijek bilo – savjest čovječanstva!

Predmet u vezi sa zločinom u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u završnoj je fazi, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz Tužilaštva BiH.

“Intenzivno se radi, predmet je u završnoj fazi i uskoro će biti donesena tužilačka odluka”, rečeno nam je iz Tužilaštva BiH.

POGLEDAJTE SPISAK SARAJLIJA KOJE SU SRPSKI ZLOKOVCI UBILI SAMO ZA JEDAN DAN, 5. APRILA 1992., A KOJE JE OD ZABORAVA SAČUVAO NIHAD HALILBEGOVIĆ U SVOJOJ KNJIZI 

Izdvojeno.ba, Mustafa Cerić

804 Posjeta 2 Posjeta danas