Fotografije sa otvaranja džamije Gožulj, 2. dio

Sinoc upriliceno otvaranje dzamije na Gozulju. Hvala svima koji su na bilo koji nacin pomagali u ovom hajru. Posebna zahvala nasim majstorima koji su iznijeli ovaj projekat. Allah da nagradi: Nedima, Gugu, Jusufa, Agana, Sulu, RAmiza, Sabu, Faju, Kasima, Peleta, Batana, Sakiba, Izu nadam se da nisam nikoga preskocio. Ako jesam nek halali dopisat cemo. Hvala Ajdinu Osmicu na ovim lijepim fotografijama.  (prvih 11).

Faruk Jakić

Kada smo početkom augusta započeli akciju prikupljanje sredstava za renoviranje gožuljske džamije u Ljubuškom nisam ni slutio da će odziv biti ovako golem.
Džamija je tada bila u jako lošem stanju; munara, zidovi, kupola – sve je bilo pred urušavanjem.
Danas to više nije slučaj, što svjedoče i ove slike pred jučerašnji otvor. Hvala Allahu dž.š pa smo osigurali da amanet i vakuf naših predaka i dalje traje.
Ovim putem želim da se zahvalim svakom pojedincu koji je uzeo učešče u ovom projektu; mojim fb prijateljima koji su se prvi odazvali zajedno sa ljubušacima iz dijaspore, našim ljubušacima koji žive u Ljubuškom koji su istinski nosioci ovog projekta, onima koji su radili, pomagali radnike, donosili im hranu, našim komšijama hrvatima, kako firmama tako i pojedincima koji su se uključili u ovaj projekat donirajući novac i materijal – da vas sve dragi Bog obilatno nagradi zbog toga.
Lično sam jako ponosan na svoje ljubušake, jer smo ovim projektom pokazali koliko je jako naše jedinstvo ❤️🙏
Posebno hvala našem najvećem donatoru Naseru Murini iz Norveške, insanu koji nikad nije bio u Ljubuškom, a koji je dao najveći iznos za obnovu gožuljske džamije – ovim putem ga pozivam da na ljeto aBd bude naš gost u Ljubuškom.
Prva faza radova je gotova; nastavljamo, ako Bog da, na proljeće sa stubovima i drvenarijom gožuljske džamije, kao i optimiranjem i uljepšavanjem žabljačke i pobrščanske džamije.
Trenutno radimo na detaljnijem izvještaju kojeg ćemo objaviti uskoro, kao i slike džamije prije i poslije renoviranja.
Sanjin Jakić
1997 Posjeta 1 Posjeta danas