Jeste li posjetili vodopad Koćuša? Biser bh. prirode koji je nepravedno zapostavljen

Vodopad Koćuša je, nažalost, jedna od lokacija koja je nepravedno zapostavljena. Nalazi se u selu Veljaci u općini Ljubuški, na rijeci Trebižat, koja se u dijelu vodopada naziva Mlade.

Koćuša svojom širinom od preko 50 metara, koja sa pet metara visine slapa čini impozantnu vodenu kulisu. U neposrednoj blizini nalaze se mlinovi i stupe, koje su godinama krasili ovo mjesto. Ovakve vodene oaze idealna su mjesta za rashlađenje od vrelih hercegovačkih ljeta. Predivne fotografije Koćuše snimio je Boris Trogrančić.

Igor Džajić, vlasnik ugositetljskog objekta Prirodni vodeni park Koćuša, ranije je u razgovoru za Klix.ba kazao da želi ponuditi gostima ono što ide uz ljepotu i mir.

“Priroda je napravila svoja, a mi treba da se potrudimo da budemo dostojni ovog svega. Kravice su konkurencija, ali je kod nas prozračnije i čistije, ljepši je prilaz. Uložili smo dosta u infrastrukturu, parkinge, trudimo se. Još to nije sve kako smo planirali, ali ide ka boljem”, naveo je.

Ovdje možete iznajmiti bicikl, čamac i kajak. Koćuša je savršeno mjesto ukoliko želite pobjeći od gužve i uživati u ljepoti prirode naše zemlje.

Klix.ba

406 Posjeta 1 Posjeta danas