Mostarski poduzetnici za 5 milijuna KM kupili Žitopromet – prodana i imovina Žitoprometa u Ljubuškom

Mostarski ”Žitopromet” kupili su mostarski poduzetnici za pet milijuna KM, a novac bi trebao biti isplaćen u narednih mjesec dana, javili su lokalni mediji.

Tragom ove informacije novinari su kontaktirali stečajnu upraviteljicu Žitoprometa Milku Musa koja nije željela niti potvrditi niti demantirati ove informacije.

”Žitopromet nije prodan sve dok novac ne bude na računu”, rekla je ona za Bljesak.info.

Podsjećamo, mostarski je Žitopromet bio jedan od najvećih pekarskih giganata koji je uspješno poslovao 70 godina. Privatiziran je 2001. godine, od kad je poduzeće počelo bilježiti gubitke. Od 2011. godine preko stotinjak radnika počelo je prosvjedima tražiti plaće i poboljšanje poslovanja.

Proizvodnja je prekinuta, a u više navrata je najavljivano dobivanje kredita i pokretanje proizvodnje u ovoj mostarskoj kompaniji. Nakon niza prosvjeda, raznih skandala i zahtjeva raznim instancama 2012. godine pokrenut je stečaj pred Općinskim sudom u Mostaru. Nekoliko mjeseci kasnije Sud je donio Rješenje za otvaranje stečajnog postupka.

Važno je navesti kako je imovina Žitoprometa u Raštanima, Ljubuškom, Čapljini, Stocu prodana, odakle su radnicima isplaćivane zaostale plaće.
Pogled.ba, Radio Ljubuski

1172 Posjeta 1 Posjeta danas