Obavijest za ljubušake, o humanitarnoj pomoći

Udruženje ljubušaka u Norveškoj, u saradnji sa ljubušacima u drugim državama i Medžlisom IZ Ljubuški ovim putem želi uputiti nekoliko informacija našim sugrađanima u Ljubuškom.

Udruženje ljubušaka u Norveškoj je koordinator humanitarne pomoći, donacija od ljubušaka koji žive u Norveškoj i drugim zemljama, a uplaćuju donacije preko našeg Udruženja. Naši savjesni sugrađani, ljubušaci u dijaspori, uplaćuju donacije dobrovoljno i u skladu sa svojim mogućnostima, hvala im. Neka im se dobrim vrati. Udruženje nema nikakvih drugih prihoda.

Već duže vrijeme osjećamo potrebu da se obratimo ovako javno jer su sve druge metode bezuspješne. Mi i naši saradnici u Ljubuškom svjedoci smo skoro svakodnevnih pritisaka, zahtjeva, molbi za ovim ili onim, pokrivanja troškova, i sl. Način na koji pojedine osobe postupaju je sasvim neprihvatljiv i to treba da prestane momentano. Molimo vas  i zahtjevamo – važi za one koji postupaju nekorektno – prestanite sa pritiscima, dosađivanjem na naše saradnike, pa čak i na efendiju. Mi smo vrlo dobro upoznati sa situacijom u Ljubuškom, poznajemo vrlo dobro sve građane i načine i metode kojim se služe. Ugrabi što više – to je postao simbol življenja. Okrenimo se pozitivnim stvarima – privređivanju, angažovati se i potruditi se malo i sami za preživljavanje, a ne samo očekivati da padne s neba, slikovito rečeno. Žao nam je što smo primorani da se ovako grubo obratimo, izvinjavamo se vrijednim ljubušacima.

Ujedno da naglasimo da je svaka pomoć  dobrovoljna i po našim mogućnostima,  nije nikakav zahtjev i obaveza da mi zbrinemo sviju. Ko misli da treba da ga neko zbrine treba se obratiti socijalnim institucijama u Ljubuškom, mi smo ograničeni. Pomažemo rado, i nastavićemo u skladu sa uplatama i raspoloživim sredstvima. Očekujemo da se ovo sretne sa razumjevanjem i poštovanjem.  Pomoć moze biti jednokratna u obliku humanitarnih paketa ili humanitarnih akcija, ali sve u svoje vrijeme i po procjenama osoba koje koordiniraju raspodjelu sredstava.

Ovim putem se zahvaljujemo našim ljubušacima u dijaspori koji uvijek podržavaju naše humanitarne aktivnosti, hvala vam.

Udruzenje ljubusaka u Norveskoj

2095 Posjeta 1 Posjeta danas