Lana Pudar svečano dočekana u Mostaru

Uprkos lošem vremenu, oko hiljadu građana Mostara dočekalo je svoju heroinu nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju i historijske brončane medalje.

Lana Pudar iz PK Orka ostvarila je veliki uspjeh na SP-u gdje je sa samo 15 godina osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 leptir. Osim toga, u utrci na 50 metara leptir bila je šesta, dok je u disciplini 100 metara leptir bila sedma.

Iako kiša pada i vremenski uslovi nisu bili idealni za druženje na otvorenom, Lanu je na pozornici mostarskog Adventa dočekalo otprilike 1.000 sugrađana.

Lana se u kratkom obračanju zahvalila svima na ogromnoj podršci.

“‘Osjećaj je odličan, uvijek je najdraže doći u svoj grad i vidjeti sugrađane kako me podržavaju. Ovaj doček je fenomenalan. Sada slijedi malo odmor oko praznika i već kreću pripreme za sljedeću sezonu, imam evropsko i svjetsko juniorsko i evropsko i svjetsko seniorsko prvenstvo”, poručila je Lana.

“Čitava država i čitava regija priča o uspjehu Lane Pudar. Mi Mostarci smo nevjerovatno ponosni na nju, a mi kao Grad Mostar ćemo se potruditi maksimalno da se i Olimpijski bazen izgradi što je moguće prije. Mi smo u Budžetu osigurali novac za projektnu dokumentaciju Olimpijskog bazena i ozbiljno se bavimo tom temom. Nažalost izgradnja Olimpijskog bazena nije jednostavna uz sve probleme koje u Mostaru imamo, ali sam siguran da ćemo iznaći mogućnost i sljedeće godine početi izgradnju”, kazao je mostarski gradonačelnik Kordić.

Inače, Grad Mostar nagraditi će Lanu Pudar s 10.000 KM, a ovu odluku danas je donijelo Gradsko vijeće Grada Mostara.

Nova sloboda

Dodatak: Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar vratila se okićena medaljom sa Svjetskog seniorskog prvenstva u malim bazenima.

Lani Pudar je u Sarajevu prvo priređen doček na sarajevskom aerodromu, gdje je održana i press konferencija sa koje je još jednom poslata poruka da je prvi prioritet izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru.

Oslobodjenje

893 Posjeta 1 Posjeta danas