Drljajice se prometno spajaju s Gradskom i Dragićinom, dobit će i vodovod

Naselje Drljajice u općini Čitluk prometno se povezuje s ljubuškim naseljem Gradska i čitlučkom Dragićinom, a dobit će i vodovodnu mrežu.

Naime, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica donijelo je Odluku o utvrđivanju preliminarne rang liste korisnika potencijalne pomoći za Programe pomoći održivog povratka – izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka.

Među podnositeljima zahtjeva koji ispunjavaju uvjete je i Općina Čitluk s tri projekta, od kojih su dva vezana za cestovnu infrastrukturu: dionica Drljajice – Gradska te Drljajice – Dragićina – spoj na cestu R425.

Uz to, među projektima komunalne infrastruktureje je i izgradnja primarnog distributivno vodoopskrbnog cjevovoda za naselje Drljajice.

U Drljajicama danas nitko ne živi, no u ovo zabačeno i prometno gotovo izolirano mjesto povremeno dolaze odseljeni stanovnici. Prema izvorima, u Drljajicama je 1957. godine živjelo 10 obitelji, od čega osam Masleša i dvije obitelji prezimena Maksumić.

IKS Portal Ljubuski

Drljajice Maslese Drljajice catrnja Drljajice Dragicina Drljajice panorama

1675 Posjeta 1 Posjeta danas